városok

A félszigetről röviden

Isztria a horvát Adria egyik legnépszerűbb nyaralóhelye, különösen a magyarok körében, hiszen hazánkból egy fél napi utazással már ott is vagyunk az Adria-tenger legnagyobb félszigetén, Horvárország legfejlettebb idegenforgalmi körzetében. A félsziget változatos kikapcsolódást nyújt az aktív pihenők, és a nyaralni vágyók számára egyaránt. A kellemes mediterrán klíma, a történelmi emlékekben gazdag, hangulatos tengerparti városkák, a kristálytiszta vizű tenger – mind, mind vonzzák a látogatókat. Akik sohasem csalódnak! Isztria az a hely, ahová szívesen visszatér az ember.

A félszigetről röviden

A városok Isztrián

Egyik hangulatosabb, mint a másik… A sikátorok, a kikitők, a sétányok, a piac, az éttermek, na és azok a sikátorok… Hmm! Vissza akarok menni!!! :)

A városok Isztrián

Isztria térképe

Amire emlékszem:Opatija és Lovran is gyönyörű, itt még kisgyerekkoromban voltam. Amikor is még a homokos tengerpart volt a nagy álom, amit meg is találtunk Medulinban. Pulát, Rovinjt ki nem hagyni! Porec is felejthetetlen!

Isztria térképe

Rijeka – patinás épület

Ha tudnék horvátul, megmondanám, mi is ez az épület… Ha valaki tudja, írja meg kommentben!

Rijeka - patinás épület

Rijeka(Fiume) – főutca

Rijeka (magyar nevén Fiume) egy nagyobb város a félszigettől pár kilométerre Keletre. Távolról ugyan nem túl csábító látvány az iparnegyedével, de azért a központban érdemes körbenézni, ha már arra járunk.

Rijeka - főutca

      Következő oldal →